Blogs,  Overig

Paddenstoelen zoeken in het Mastbos

‘Mastbos Breda’

De herfst vind ik misschien wel het mooiste seizoen van alle seizoenen. Een schat aan kleuren als je in het bos loopt en op het bospad zelf is het een ware ontdekkingstocht naar wat er onder je voeten ligt; van dennenappeltjes, mos tot paddenstoelen. Met de camera mee vermaak je je al helemaal prima, want de ene foto is nog mooier dan de andere. Niet alleen daarom vind ik de herfst een mooi seizoen, het is ook de symboliek die ervan uit gaat die ik heel bijzonder vind en daarbij ook treffend voor het leven op zichzelf. Er gaat iets dood, maar komt vervolgens ook weer wat tot leven. Na de zomer begint het leven heel langzaam af te sterven, waarbij het dan in de herfst zichzelf nog even op haar best laat zien. Dan als het winter wordt is het voorbij en sterft er veel af om dan in het voorjaar toch weer nieuw, jong leven te laten ontstaan. Het is en blijft een wonderlijke cirkel en evenwicht, zoals dit jaar in en jaar uit weer gebeurt.

DE FOTOGENIEKE HERFST

Om nog een laatste keer te genieten van die kleurige bossen, vergezeld met een zacht herfstzonnetje, besteedde ik deze zaterdag met familie in het Mastbos in Breda. Een prachtig bos waar ik al vanaf kinds af aan erg graag kom. Er zijn wandelroutes die je kunt volgen, maar je kunt er ook zelf je pad uitstippelen. Mijn nichtje van drie jaar was ook van de partij en vond het heerlijk om met haar emmertje en schep het bos door te struinen. Met haar kaplaarzen aan zocht zij druk en verwoed naar eikeltjes, dennenappels en mooie bladeren om mee te nemen naar huis.

Voor zo’n kleine spruit is het bos een geweldige speelplaats, weg van de drukte van de stad. Het leukste van alles vond zij nog wel om samen met haar tante (being me) paddenstoelen te zoeken, ze kreeg er geen genoeg van! Ik moest ze blijven aanwijzen en zo schuifelden wij samen een half uur lang met onze schoenen door de bladeren op ‘jacht’ naar de paddenstoelen die onder dit dikke bladerdek verstopt zaten.

Kortom, een heerlijke middag die natuurlijk werd afgesloten met een warm drankje bij Restaurant de Boschwachter, huisdreef 4, midden in het bos. Lekker eten voor een schappelijke prijs, een fijne entourage en aardige bediening; ga erheen voor een lekkere koffie met appelgebak, een pannenkoek of wat meer fancy en vullend. Aan het einde van die middag heb je er een leuke middag opzitten, gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *