Blogs,  Overig

Sinterklaasje, welkom in ons straatje!

‘Sinterklaas 2018’

Het is zaterdag 17 november en rond 11:30 begint de stad vol te stromen. Jong en oud, ouders met rugtassen vol, kinderen met schmink op en felgekleurde mutsen met veren en kralen. De spanning loopt op naarmate de tijd opkruipt naar 12:00 en nabij de Nieuwe Haven wordt het steeds drukker. Hier zal de stoomboot met Sinterklaas en zijn zwarte Pieten elk moment arriveren. In volle afwachting klopt elk kind zijn of haar hart en reikhalzend gluren zij tussen de bootjes en de mensen door, hopend dat die stoomboot dan toch eindelijk om het hoekje zal komen aanvaren.

En ja, hij kwam. Sinterklaas kwam aan wal in Dordrecht en werd ontvangen, zoals elk jaar, door de burgermeester en zijn staf. Met Americo liet de goede oude man zich door Dordrecht brengen en deed daarbij een heel snel bezoekje aan de Grotekerksbuurt. Samen met mijn moeder, schoonzus en nichtje had ik thuis net een lunch achter de kiezen en wij waren klaar om naar buiten te gaan en hier de Sint af te wachten. Voor mijn nichtje was het nog even spannend, want nog nooit eerder had zij die vreemde man met die lange witte baard in het echt gezien. En dan waren er Pieten bij, waarvan ze niet wist hoe ze die moest pijlen. Het strooide met pepernoten, maakte rare sprongen, was gekleed in felle kleden met gouden oorringen, maar deed dit alles met een stralende lach. Gelukkig vond Heather het niet eng, hoewel ze veilig bij haar moeder in de buurt bleef.

Het was een mooi moment, een kennismaking voor haar met een Nederlands feest en er viel geen onvertogen woord. En na vandaag duiken wij allemaal vroeg ons bedje in. Ook Sint, en zijn Pieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *