Blogs,  Overig

Roze Ode aan de Dordtse Synode

‘DORDRECHT PRIDE’

Tijdens de Roze Ode aan de Synode werd op 15 maart 2019 in de Grote Kerk in Dordrecht het LHBTI-Congres gehouden. LHBTI is de afkorting die staat voor mensen uit de volgende groep: Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. Onder de genodigden waren onder andere minister Van Engelshoven van Ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en burgemeester Wouter Kolff, van Dordrecht.

Tijdens de bijeenkomst kwamen meerdere sprekers aan het woord, waaronder de LHBTI’ ers zelf. Zij vertelden over hun ervaring met hun geaardheid in relatie tot de kerk en de worsteling die hen dit opleverde om te mogen zijn wie zij waren. Het is overduidelijk een onderwerp dat veel emoties oplevert bij iedereen die er zich een mening over vormt. Onder de aanwezigen was ook ds. Kieviet, predikant van de Gereformeerde kerken en lid van de werkgroep Nashville verklaring. Hij deed mee aan het ronde tafelgesprek.

De kernvraag van deze middag was: mag je in het geloof zijn wie je bent? Het antwoord bleek helaas toch minder voor de hand liggend dan we zouden wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *