Reportage fotografie

Wanneer je een evenement organiseert spendeer je als particulier of zakelijke partij veel geld aan de opstelling ervan (de locatie, licht en geluid, catering, eventuele uitgenodigde gasten). Je wilt van deze dag (c.q. dagen) mooie herinneringen hebben. Goede foto’s is dan een must. Wanneer de foto’s niet van de juiste kwaliteit zijn zullen zij de herinnering aan de dag niet realistisch laten zien en lijkt het alsof het evenement niet succesvol is geweest. Men is het dan ook snel weer vergeten.

Goede foto’s van het evenement zijn daarbij ook belangrijk voor de toekomstige events, omdat je ze gebruikt voor je marketing. Kortom, event fotografie is net zo belangrijk als de locatie en aankleding van het geheel.

Vaak betekent event fotografie (of reportage fotografie) het fotograferen in ruimtes met weinig licht en dat betekent in de praktijk dat het fotograferen meer skills en ervaring vereist van de fotograaf. Fotograferen in ruimtes met weinig licht is immers van een andere aard dan die op klaarlichte dag. Wanneer je op zoek gaat naar een fotograaf die dit aan kan, zorg er dan voor dat diegene ook is uitgerust met zowel de juiste apparatuur hiervoor als de kennis en ervaring, zodat je zeker weet dat de beelden die je uiteindelijk krijgt aangeleverd van de gewenste, professionele kwaliteit zijn.

Dankzij de juiste apparatuur en de ervaring met deze vorm van fotografie kan ik op elk gewenste moment schakelen om dat vast te leggen waar de behoefte ligt. Tijdens event fotografie is het zoals bovenstaande foto’s laten zien eveneens mogelijk portretfoto’s te schieten. Vaak is het zo dat al het personeel dat heeft bijgedragen aan de opzet van het evenement aanwezig is, waarbij iedereen ook nog eens netjes gekleed is. Dit is dan ook het perfecte moment om portretten te schieten. Op die manier kan je de tijd van de fotograaf optimaal benutten.

Bij de soorten event fotografie kun je denken aan:

  • PR Events
  • Lancering van een product
  • Bedrijfsfeesten/personeelsfeesten
  • Congressen/Awards uitreikingen
  • Winkelopening
  • Jubilea
  • Bijeenkomsten

‘PRIJZEN’

Aangezien op voorhand niet is vast te stellen wat de uiteindelijke duur van het evenement is en hoeveel werk er zit in zowel het schieten van de beelden als het nadien bewerken ervan werk ik met een uurtarief van 90,– EUR per uur (incl. BTW).

Dit uurtarief is inclusief beelden uitzoeken en nabewerking, bewerking van alle bruikbare beelden en toesturing van de beelden in hoge resolutie zonder logo. Uurtarief is inclusief beelden uitzoeken en nabewerking