Over Ilse

‘Welkom’

Mijn naam is Ilse, 31 jaar oud, opgegroeid en wonende in Hollands oudste stad, Dordrecht. In een twee verdiepingen tellend-appartementje woon ik sinds begin 2018 met veel plezier in hartje stad. Naast mijn werk als fotografe werk ik als juriste bij een dynamisch, internationaal bedrijf of ben ik te vinden bij vrienden, familie of buiten in de natuur.

HET BEGIN

Ik ken mijn weg via de letter van de wet en op schrift, maar heb daarnaast een grote passie. Gevoelsmatig heel wat anders, want het heeft niets te maken met regeltjes of boeken. Het is iets dat mij volledig in beslag kan nemen en alle dagelijkse beslommeringen kan laten verdwijnen, op het moment ik kijk door de zoeker en de wereld zie, zoals ik hem zo graag zie: in detail en puur zoals het is. In zekere zin kan je zeggen dat deze creatieve uitlaatklep (zoals het oorspronkelijk begon) ook binnen het juridische terug kan komen, namelijk door het zoeken naar oplossingen in lange wetteksten en jurisprudentiestukken. En tegelijk is het ook weer heel anders en biedt het me de kans een heel ander deel van mijzelf aan te spreken en tot uiting te laten komen. Op beeld leg je vast wat veel mensen voelen en zien, maar niet altijd kunnen aanstippen en juist dát vind ik mooi om te doen.

‘PHOTOGRAPHY IS MY THERAPY’

Ik begon deze liefhebberij in 2007 en gebruikte voor mijn allereerste foto’s gewoon een mobiele telefoon, een Nokia met zeer eenvoudige (ingebouwde) camera. Steeds meer werd ik mezelf ervan bewust dat dit een bezigheid was die ik wilde blijven doen en dus werd de Nokia-‘camera’ al snel vervangen door een spiegelreflexcamera. Het aanschaffen van je eerste SLR-camera is een memorabel moment; nooit had ik gedacht inmiddels hier te zijn aanbeland. De fotografie had mij op dat moment volledig gegrepen.

PORTFOLIO

Bij Ilse de Deugd Fotografie kun je terecht voor de portret- en modelfotografie, waaronder heel veel verschillende stijlen (kunnen) vallen. Zoek je een fotograaf die jou gedurende je trouwdag begeleidt en verslag maakt van deze memorabele dag? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Of wil je een loveshoot samen met je geliefde als herinnering van een bijzonder moment of als verrassingscadeau? Ook dan ga ik graag met jou/jullie aan de slag. De volgende shoots zijn af te nemen bij Ilse de Deugd Fotografie. Kijk daarvoor ook bij het menu ‘Fotoshoots’ wanneer je voorbeelden en/of prijzen wilt zien.

  • Trouwshoots
  • Familieshoots
  • Loveshoots
  • Portretfotografie/zakelijke fotografie
  • Kinderfotografie
  • Reportagefotografie

Bij portretfotografie is het de kunst ontspanning te creëren, op beeld en daardoor in de eerste plaats bij het model. Het kunnen ontspannen van het model is iets dat je niet kunt afdwingen als fotograaf, maar bij een shoot is het wel mijn taak om jou een het gevoel te geven dat je kunt en mag ontspannen, zodat je mij een kijkje in jouw ziel kunt geven. Slechts dat stuk dat je durft te laten zien, zodat de uiteindelijke foto een weergave wordt van wie jij echt bent. Dit precies vind ik het mooiste aan portretten. Het is het stukje menselijkheid dat komt kijken bij de samenwerking tussen de fotograaf en het model en waarbij ook ik mijzelf moet laten zien om tot het gewenste resultaat te komen. Een shoot zal ik dan ook altijd beginnen met een simpel gesprek om jou als mens te leren kennen. Het is nooit mijn insteek mij te verschuilen achter de camera; immers ben ik op zoek naar de echte persoon die voor mij staat om die vast te leggen en daarvoor zal ik ook mijzelf laten zien.

OOG VOOR SCHOONHEID

Ik sluit dit stukje af met te zeggen dat fotografie een prachtige bezigheid is, waarmee je als fotograaf het waardevolle vermogen hebt om herinneringen, mooie momenten in het leven voor de eeuwigheid vast te leggen op beeld. Daarmee geef je jezelf of degene waarvoor je de foto maakt een prachtig geschenk mee. Wat je nodig hebt is oog voor detail, oog voor schoonheid en natuurlijk kennis en kunde met de apparatuur.

Klein of groots, in alles zit een schoonheid verborgen als je die maar kunt en wilt zien. Het kunnen zien van die schoonheid maakt dat je het ook mooi op beeld kunt vastleggen. Wanneer ik dit kan delen met anderen, dan maakt dat het plezier voor mij alleen maar groter 🙂